Сняг вали в област Смолян, пътищата са проходими при зимни условия, съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление - Смолян. Ограничено е движението на товарни автомобили с маса над 12 това в цялата територията на област Смолян. С вериги се преминава през проходите "Превала“ и "Пампорово“, по пътя Стойките – Пампорово – Проглед и в района на село Момчиловци.

Отворен за движение на автомобили с маса до 12 тона е пътят Смолян – Девин.

Заради проливните дъждове през почивните дни има много подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничения:

Движението по пътя Девин – Кричим е ограничено за товарни автомобили заради придошла река Въча, пропускат се само леки автомобили, като преминаването им се регулира от полиция.

Еднопосочно в едното платно заради пропадане на пътя се осъществява движението по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в района на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички участъци има поставени пътни знаци и движението се регулира от Пътна полиция.

В Смолян вали сняг дъжд, пътните настилки са мокри и заснежени. Движението в края на работния ден е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА