Кабинетът се запозна с резултатите от българското участие в Съвета на ЕС по транспорт, телекомуникации и енергетика (формат "Телекомуникации").

Правителството се запозна с резултатите от българското участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по транспорт, телекомуникации и енергетика (формат "Телекомуникации"), което се състоя на 3 декември 2021 г., в гр. Брюксел, Кралство Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет .

В рамките на заседанието беше разгледан общият подход по предложението за Директива относно мерки за високо общо ниво на киберсигурност в Съюза, както и докладите за напредъка по предложенията за Регламент за определяне на хармонизирани правила относно изкуствения интелект (Акт за изкуствения интелект), Регламент относно рамката за европейска цифрова идентичност и Решение относно пътя към цифровото десетилетие.

В хода на дискусията беше обсъдена темата за цифровите права и принципи, като основа за общото отстояване на цифровата идентичност на ЕС на световно ниво и за популяризирането на достиженията на демократичните права, принципи и ценности на ЕС в световен мащаб.