Днес ще бъде предимно слънчево. Това съобщават от НИМХ. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София 14°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27°.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В петък и събота ще остане слънчево. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°, минималните – предимно между 12° и 17°. В неделя ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15:00 часа ще са в широк интервал: от около 20° в западните райони до 30°-32° на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони.