Корнелия Нинова излезе с остра реакция след провелия се Национален съвет на БСП днес. Припомняме, че "Фокус" съобщи, че се обмисля налагането на наказания на част от членовете на националното ръководство. В медиите се появиха и множество спекулации, че Нинова може да бъде изключена от партията, но до това решение в крайна сметка не се стигна. 

Временният председател на партията Атанас Зафиров заяви пред медиите след заседанието на Националния съвет, че все пак е имало обсъждане на евентуално изключване на Нинова. Той определи част от нейните действия като саботаж: "С някои свои действия Нинова върви против решенията на органите на БСП, те имат формата на саботаж".

От своя страна Корнелия Нинова заяви, че ситуацията около нея и бъдещето ѝ в партията остава като "клан-недоклан". Тя описа временното ръководство, в лицето на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов, като "заешки сърца в мъжки тела". 

Целият пост на Нинова:

Денят ми започна с новината, че днес Националният съвет на БСП ще ме изключва от партията. И завършва с новината, че Националният съвет ме критикува за саботаж. Момчета, какво не ви достигна - дупе или кворум поне едно решение да вземете като хората. Така оставам малко клан, клан-недоклан. Много ви се иска, но не ви стиска. Какво да се прави: явно съм ви отгледала със заешки сърца в мъжки тела.