Изключително сме доволни от резултатите. Имаме 71 кмета при 57 на предишните местни избори. Ние сме втора политическа сила по брой кметове. Категорично повишаваме броя си - печелим Шумен, Разград, Русе и Силистра. Ние сме единствената партия и може би ДПС, която повишава на тези избори гласовете си. Очакваме да видим финалните резултати. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, предаде репортер на "Фокус". 

Увеличаваме партийния си вот с около 50 000 гласа. Ние и ДПС сме единствените партии с повишение на гласовете си - и за партията, и като брой кметове. Чакаме с нетърпение София. Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Григорова направи хубава кампания със срещи с хората, браво на нея. Не се притеснявам от политическите ѝ амбиции", коментира тя. 

"Смятам , че големият губещ на тези избори е ГЕРБ. Нашата цел е обединение на всички срещу ГЕРБ и този модел започва да се разгражда и това е само началото", бе категорична Нинова. 

"БСП е консолидирана и самите резултати показват това. Хората ни работиха под натиск, купен вот и показаха, че имаме характер и професионалисти. Ние сме партията, която си вдига гласовете си и като кметове, и като общински съветници. Не знаем колко от невалидните бюлетини са били са наши кандидати", посочи лидерът на БСП.

Какво ще се случи с "некоалицията" си е тяхна работа. БСП внася вот на недоверие към правителството в първите дни на парламента с подписите и на "Възраждане". 

По думите й ниската избирателна активност е проблем на всички. "Трябва да върнем доверието на хората", смята още Нинова.