ПП-ДБ върнаха модела "Борисов" на власт, а с него се върна и мутренския стил на  управление. Това каза лидерът на БСП в парламента Корнелия Нинова по повод убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, предаде репортер на "Фокус".

"Тревожно е, че този човек е имал система от връзки с прокурори и съдии, което трябва да се провери. Говори се за подкупи и заплахи. Реален резултат от съдената реформа на ПП-ДБ няма. Продължава хаосът и в прокуратурата, и в съда. Поредното показно убийство е доказателство, че няма държава. Когато няма държава, мафията вилнее", посочи Нинова.

"Очевидно ротацията ще си мине по техните думи с огромно напрежение, но има нестабилност, несигурност, липса на предсказуемост, правене на икономика и бизнес, оскъпяване на живота. Най-нестабилносто управление. Подчинено единствено на власт и пари", поясни лидерът на левицата.

"От едноръки джентълмени ще приключат като двуръки обикновени бандити. С две ръце грабят всичко, до което се докоснат. Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и освободиха чудовището, което ни управлява", каза Нинова.

Във връзка с изказването на Кирил Петков, че ръководството на КЗК трябва да бъде сменено, Нинова бе категорична, че отново става въпрос за наместване на постове, в никакъв случай за мисъл тези регулатори обективно и по закон да регулират икономическите и финансовите отношения в страната. Според нея изказването за КЗК е недопустимо. Било още едно доказателство за политическа намеса в работата на независимите органи, за "овладяване на държавата, за разпределяне на порциите". "Ако сме правова държава, има начин решения, които не ни харесват да бъдат обжалвани, това трябва да се случи", напомни тя. Според нея вчерашния коментар на Кирил Петков е като защитна реакция заради срещата и разговорите със Спас Русев. 

Запитана дали президентството в партийна централа, Нинова каза, че не знае, но президентът Румен Радев определено подготвял партия - "Трети март". Той вече бил намекнал за това. БСП обаче не би подкрепило импийчмънт. Партията не се страхува и от нова негова формация. Но той няма право да прави партия докато е президент.