Внесохме предложение правителството да поиска 1 месец отсрочка и през това време да се проведат разговори със синдикати, с парламентарни групи и да се направи един добър за България план. Предложението гласи: Народното събрание възлага на Министерския съвет да поиска отсрочване от Европейската комисия - вместо днес до 17 часа, до края на месец октомври да е срокът за предаване на планове. През това време да изпълни предишно решение на Народното събрание за предоговаряне на плана, защото още не са го изпълнили. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на "Фокус".

"Решихме на председателски съвет, че ще има извънредна енергийна комисия, на която това наше предложение да бъде разгледано и до края на деня да бъде внесено в зала", допълни тя. От изказването на Нинова стана ясно, че управляващите не са казали дали ще дадат своята подкрепа, а ще проведат разговори с Министерския съвет.

"Няма преговори с работниците и синдикатите. Какво преговаря Делян Пеевски и Асен Василев си е тяхна работа, но ние държим на това да се чуе мнението на работниците, които са на улицата. Парламентът не знае за тези преговори", отбеляза лидерът на левицата.