Държавата като добър стопанин представлявана от АПИ, "Автомагистрали" е обезпечила

всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти чрез законоустановените обезпечения. Това каза депутатът от ГЕРБ - СДС Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Държавата като добър стопанин представлявана от АПИ, "Автомагистрали" е обезпечило всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти чрез законоустановените обезпечения. Банкови гаранции и застраховки. Всеки договор, както този, съдържа тези клаузи, по отношение на авансовите плащания и по отношение на това как те са гарантирани", заяви още Николай Нанков.

По думите му предишното управление като добър стопанин е отговаряла за обезпечаването на всеки лев на данъкоплатецът.

Той уточни, че когато има неизпълнение, криминални действия - държавата като добър стопанин следва да активира тези гаранции. "Това осем месеца не е направено. Големи твърдения, внушения, усащане за едни недобросъвестни практики, а државата, усещайки, че нещо не е наред, не е предявила застраховките, гаранциите, които ние навремето и ръководените от изключителни професиноалисти държавни дружества и АПИ е спазила, дословно закона", каза още Нанков.

Николай Нанков заяви, че не е в главата на конкретен министър, нито му е на ракиите и имотите, но документите по тези така наречени действия е хубаво да бъдат осветлявани. "Всичко останало са внушения", допълни още Нанков.

Деница КИТАНОВА