Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие" и на парламентарната група? Това каза в интервю Николай Марков по повод призива на Централния съвет на партия "Величие" той да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева да напусне като заместник-председател на парламента.

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател и поздравен от Албена Пекова.

"Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама“, заяви пред бТВ Николай Марков.

В сайта на партия "Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова. Марков не фигурира и в Централния съвет.

 

"Аз и без тази партия мога, г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов (Ивелин Михайлов, идеолог на "Величие“), те двамата постъпиха некоректно“, коментира Марков.

Той обяви, че разломът в отношенията му с Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Поискал е да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

"Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона – който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия "Величие“ са от "Тогедър“ – фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират“, разказа Марков.

Преди дни идеологът на политическата формация Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Той обяви още, че Николай Марков и Виктория Василева му казали, че "Величие“ ще получи министерски постове срещу гласовете си в пленарната зала.

В крайна сметка депутатите от "Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кнадидат за премиер Росен Желязков.