"Възраждане“ са типична патриотична формация, която няма какво друго да предложи на избирателите си, освен някакъв вид омраза. Това коментира адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио“, в предаването "Добър ден, България на Радио "Фокус“.

"Ние такива формации успяхме да видим няколко пъти – и ВМРО, и "Атака“ и т.н. Те никога не предлагат нещо смислено, него градивно, нещо каквото и да било за хората, не. Те се движат на гребена на възможно най-грозната и тъпа популистка вълна и единственото нещо, което предлагат, е омраза, насилие и ей такива неща. Вие предполагам сте видели снимките, там имаше човек, който облечен, фризиран и имитираше Хитлер с маска, със свастика на ръкава си“, посочи Хаджигенов.

Волен беше талантлив актьор и с право се обижда, че го сравнят с Костадин Костадинов, отбеляза адвокатът.

"Това вчера беше опит Костадинов и компания да покажат сила, нещо, което те нямат принципно, защото за да бъде използвана разумно, трябва да бъде предхождана от интелект, в политическия ако щете смисъл на думата. Влизаш в парламента и какво правиш? Освен, че плашиш хората, които са вътре, има там малцина депутати, персонал ако ги хванеш? Бесиш ги на стълбите ли? И аз не знам. В смисъл цялото нещо е не просто безкрайно грозно, безкрайно тъпо, и безкрайно безсмислено“.

Николай Хаджигенов припомни, че на 2 септември, на първото "Велико народно въстание“, отново хората на Костадин Костадинов и "Възраждане“ са имали идея на нахлуват в парламента и да чупят.

Евелина БРАНИМИРОВА

Цялото интервю четете по-късно в рубриката "Мнение“