Най-успешната пропаганда е тази, която е базирана на 100 процента истина. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Никола Тулечки от "Данни за добро". 

Социалните мрежи генерират по-малко демокрация заради фрагментиране и непрозрачност и са интегрална част от политиката: " Това не е само в България, това си е глобален феномен".

"Във всяко пропагандно послание има някаква пропорция истина, някаква пропорция измишльотини. Ако някакво парче съдържание, което виждаме, генерира някаква емоция в нас, каквато и да е - страх, гняв, изненада, те са 6 емоции, каквато и емоция да усетим, трябва да обърнем внимание, че това може да е някакво пропагандно послание и малко по-внимателно да подходим към него. И това на мен ми е лампата - ако нещо генерира някаква емоция, много е вероятно да е пропагандно послание", обясни Тулечки.

По думите му в България навсякъде бълбука пропагадата: "Има много припокриване с маркетинга, с PR - хората се понаучиха и така отвсякъде бълбука. Използват, примерно едната от шестте емоции, които се ползват е изненадата и затова всички заглавия са там - “Шок", “Бомба", “Вижте, леле, леле, тук няма да повярвате какво се случи и натиснете линк", в коментар. Опитват се да генерират емоция, което и само по себе си има някакви вторични ефекти. Хората, които консумират без мярка онлайн съдържание, са доста ядосани и изнервени.