Най-изявените лесовъди и служители по контрола бяха отличени по време на официалното откриване на Седмица на гората – 2022 г., което се проведе днес в Лесотехническия университет, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Носител на приза "Лесовъд на годината" е инж. Цветко Водев – зам.-директор на Регионална дирекция по горите – Пазарджик. Подгласници са: инж. Стефка Димитрова – старши лесничей в Държавно ловно стопанство Осогово при Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград, инж. Ангелина Янева – зам.-директор на Държавно горско стопанство Провадия при Североизточно държавно предприятие гр. Шумен; инж. Антони Тодоров – зам.-директор на Държавно горско стопанство Маджарово при Югоизточно държавно предприятие гр. Сливен.

Наградата "За цялостен лесовъдски принос" получи д-р инж. Любчо Тричков.

Носител на приза "За значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“ е инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев“ гр. Велинград

В категория "Служител по контрола върху дейностите по опазването на горските територии“ за 2021 г. първа награда получи Красимир Кайряков - старши специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите Берковица.

Носител на втората награда е Живко Жеков - главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите Пловдив;

Трети е Чавдар Стоилов – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите Кърджали.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите - инж. Филип Ковашки поздрави колегията като подчерта, че "Надзор на лесовете", както се е наричал първият самостоятелен горски сектор, с който се поставя началото на държавната горска служба в България, винаги ще има. И винаги ще има хора, всеотдайни, отдадени на професията, които заслужават признание, благодарност и уважение.

Първият ден от празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората завърши със символично залесяване.