Съдът определи изменение на мярката на Румен Гайтански от "задържане под стража" на "парична гаранция" в размер на 250 хил. лева, предаде репортер на "Фокус".

Прокуратурата заяви пред журналисти, че към момента не знаят къде се намира Стоян Мавродиев. Припомняме, че той е обявен за национално издирване. Съдът заяви, че няма доказателства за съпричасността на Мавродиев към извършените престъпления. "Обвинението, което е повдигнато към обвиняемите е преди известно време. Прокуратурата може да прецесира обвиненията. След повдигане на първоначалните обвинения са събрани нови доказателства по досъдебното производство и ако преценим ще повдигнем обвинение към нови лица", заяви наблюдаващият прокурор по днешното съдебно заседание. 

Прокурорът заяви, че към момента няма доказателства за отмяна на обвиненията към Стоян Мавродиев. 

Адв. Гълъбова коментира дали паричната гаранция е постижима за Румен Гайтански. Тя заяви, че към момента са наложени възбрани и запори към цялото му имущество. "Състоянието на Румен Гайтански не се подобри и това ни послужи като искане и основание за изменение на мярката", добави адв. Гълъбова. 

Никола Николов - Паскал към момента е в ареста в Белград. "Срокът за предоставяне на документи от страна на нашата държава е до 5-ти ноември", добави адв. Гълъбова, която е защитник и на Паскал.