Темата, която вълнува всички онези, които чакат с нетърпение зимния сезон и разбира се снега, за да практикуват любимия си спорт, е цената на ските. На малко по-високи цени ще се случва това тази година в Банско. Очаква се леко да поскъпнат всички услуги в курорта, а причините за това са както инфлацията, така и промяната на ДДС ставката от 9% на 20%, което неминуемо ще доведе до скок в цените. Разходите започваме да броим от лифт картата. 

Цената ѝ тази година още не е определена.

"Дневната карта миналата година беше 96 лв. Не мога да кажа колко ще е по време на сезона. След 1 декември, когато ще обявим дневната карта, но ако не се реши този проблем, картата ще поскъпне", каза Иван Обрейков от Ски зона Банско пред NOVA.

Цените на ски-принадлежностите може и да не са ясни още, но качите ли се в планината, ще огладнеете със сигурност. 

"Обядът в Банско тази година в нашата механа би излязъл на човек между 15 и 40 лв. Зависи какво иска човек – дали супа и основно или нещо друго", посочи Иво Генов, хост на механа. 

Толкова или малко повече бихме похарчили и за вечеря. И след това разбира се идва нощувката. Тази година тя ще бъде с малко по-скъпа от миналогодишната. По думите на Михаил Михайлов, тя ще струва между 60 и 80 евро на човек.