Имаше подаден сигнал за господин Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО. Бяха предприети необходимите действия, защото в сигнала се съдържаше информация за обезпокояващи данни, които са свързани със сигурността на почетния председател, без никаква конкретика. Това коментира пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков след заседанието на правителството, предаде репортер на "Фокус"

По думите на министъра сигурността на Ахмед Доган е гарантира, а през проверката по случая трябва да е приключила. Днес ще има заседание на комисия, която да прецени дали има заплаха за живота му. 

"Там имаше постъпил сигнал от 112 от лице, което заявява, че в имота на господин Доган има лица, които не следва да бъдат там. Когато колегите отиват там, се оказва, че има служители на охранителна фирма, които са упълномощени от собственика да бъдат там", заяви министърът. 

Илков каза, че собственикът на имота Данаил Папазов е потвърдил пред МВР, че охранителите са там с негово знание. 

"Ние сме гарантирали обществения ред, не сме допускали да ескалира напрежение, не сме допуснали да извършват правонарушения. Ще продължим да бъдем там, докато не се изясни този казус", каза още той.