Днес облачността ще е променлива, до обяд над източните и планинските райони - по-често значителна, но без съществени валежи. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и западните райони наГорнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно през деня ще отслабне. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.



Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.



Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.