Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. На места в Горнотракийската низина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток отново ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, в София около 10°. Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за март - слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра около минус 6°.