Мрежата се запали заедно с хасковското село Воден, видя "Фокус". Всички са възмутени, смятат, че липсва държавата. Ето и коментарите им:

"Село Воден .... Плаках със сълзи..... Държава няма, институции няма.... Всеки сам си преценява.... Ние сме добре, избягахме бързо, защото там не са нашите домове, но хората от селото не искаха да тръгнат. Дано са живи...."

"Воден в пламъци! Огънят е обградил ямболското село от три страни. Хората споделят, че не знаят къде да потърсят спасение и се евакуират сами."

"Във Воден няма вода, нито така необходимите БТР-и! Държавата чака подсъдимия Динко от Ямбол да даде тежка техника, за да спаси горящия Воден, Ямболско. БТР-те ни заминаха за Украйна и сега чакаме на Динко и на неговата автоморга."

"Всеки момент от горещината на пожара има опасност да гръмне газопровода от Турция. Наблизо има две военни бази с американски войски и техника - в Безмер и в Ново село. Вчера не помогнаха в Стара Загора. Днес ги няма в Ямбол, а този огън засяга и тях, те са наши гости без да плащат наем и са само на няколко километра от пожара."

"Село Воден гори, вътрешният министър тръгвал за натам. Село Припек гори, незнам кой-си отивал. Главчев и той се бил забързал да зяпа пожарищата. Що за идиотски информации - плод на глупостта на пиарите и на медиите. Какво като отиде тоя-оня? Ами това са хора безпомощни, безсилни, безполезни. Да не би да мъкнат цистерни с вода и пожарогасители. Какво ще направят - ще разпоредят някоя глупост, ще ги снимат с обжарени лица и хайде в колата с климатик към София. Да бяха помислили малко по-рано, да бяха взели мерки за неразпространението на огъня, да бяха организирали денонощно наблюдение на опасните зони, да бяха спипали някои от подпалвачите."

"Вижте как бягат хора с най-ценното си от село Воден, обхванато от огън от 3 страни!

Дано кадрите въздействат на тези, които с немърливостта си към природата чупят и човешки съдби!"