Може ли с куче на плаж или не? Темата бе повдигната в мрежата от млада жена в социалните мрежи, а под поста само за няколко часа се изписаха стотици коментари от варненци. Хората буквално се хванаха за гушите и се караха часове наред. 

Докато за едните, собствениците на кучета, това не е проблем, други пък са категорични, че четириногите нямат място на брега на морето по време на активния сезон и дори настояват за денонощно наблюдение на плажа. Любителите на животни смятат, че щом кучетата са ваксинирани и на повод, а след тях се чисти не би трябвало това да е проблем и се аргументират с факта, че плажът е пълен с бездомни котки и кучета. Другата страна е категорична, че кучетата създават единствено главоболия на плажуващите, защото лаят и цапат и посочват липсата на култура в много собственици, които "забравят" да почистят след кучето си.

Вижте малка част от коментарите:

"Кучето може само у вас на балкона!!!"

"Обичам кучета, но да легнеш да си почиваш на плажа и то да ти лае на главата, като станеш да те лае и спуска или да ти напълни хавлията с пясък хич не е приятно."

"Охх, и аз много мразя да си лежа на плажа върху бутчето на заспалото ми куче, и някое дете да започне да се тръшка. Или да бяга между хората и да хвърля пясък върху чуждите хавлии. Или пък някоя майка да си съдере гърлото от крясъци, защото детето ѝ не знае що е то дисциплина и уважение."

"Не разбирам забраните за животни. При положение, че в държавата уличните кучета са повече от хората. Просто ми липсва логика. Уличните кучета са навсякъде, а домашните не могат никъде."

А вие как мислите?