Мокри на места са пътищата в областта, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Днес времето ще остане предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. Температурата на въздуха към този час е 2°, а максималната ще достигне 8-10°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, привечер ще се усили до 4 бала.

Въведена е временна организация на движението на път I-9 "Сарафово“ – Бургас от км 230+315 до км 232+365 (в района на магазин "Big Outlet“ и сервиз "Ситроен“). В участъка платното за движение с посока от кръстовище с кръгово движение на ул. "Транспортна“ и ул. "Димитър Димов“ към кв. "Сарафово“ ще бъде затворено за превозни средства. Движението ще се осъществява двупосочно в платното за движение с посока към кръстовище с кръгово движение на ул. "Транспортна“ и ул. "Димитър Димов“. Временната организация на движението се налага заради реконструкция на югоизточно платно път I-9 "Сарафово“ - Бургас за обект: Обходен път на гр. Бургас - от км. 230+700 на път I-9 Сарафово-Бургас до км. 493+550 на път I-6 "Ветрен“ - Бургас и локални платна.

По автомагистрала "Тракия" движението от км 346+400 до км 349+000 в посока София трябва да се извършва с повишено внимание в активната и изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Последната е ограничена. Максималната скорост е намалена на 70 км/ч. Срокът е до 29 април т.г.

Движението по обходния път на Бургас в урбанизираната територия от км 493+083 до км 494+088 също трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се регулира с пътни знаци, както и е с ограничение на скоростта до 50 км /ч. Срокът е до 16 юни т.г.

Мария ПОПЧЕВА