Младежите учредяват "Национален фронт за младежта" – обединение на младите хора в България. Събитието ще се състои на 26 септември 2024 г. (четвъртък) от 16:00 часа в Social Innovators (София, ул. "Дякон Игнатий" 19).

"Национален фронт за младежта" (НФМ) съществува единствено в рамките на кампанията "Лигата на младите гласоподаватели" като симулативна формация и "актьор".

Инициативата "Лигата на младите гласоподаватели", се провежда за трета поредна година. Кампанията се организира съвместно от Студентски клуб на политолога (СКП), Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Национален младежки форум (НМФ). Целта ѝ е да повиши информираността сред младите хора по важните политически теми и да скъси дистанцията между граждани и политици.

"Национален фронт за младежта" ще представлява младото поколение на политическата сцена. Това обединение има за цел да привлече по провокативен начин вниманието към реалните проблеми на младите хора и младежкия сектор, чрез иронични и достъпни послания, които да стимулират активността и ангажираността както от страна на младежите, така и от страна на управляващите. Идеите, които НФМ защитава, ще бъдат представени по време на учредяването на "партията". Те са базирани на целите, по които работят организаторите на “Лигата на младите гласоподаватели" (НМФ, СКП, САИМО) и които работят за осъществяването им в дългосрочен план, от години.

На 26 септември "Национален фронт за младежта" ще обяви своя манифест – стратегически документ, който отразява ключовите политики и потребности на младите хора в България. Този манифест цели да даде гласност на техните идеи и да покаже важността на младежкото участие в политическите процеси.

Вижте и събитието в социалните мрежи ТУК.