Sensual body art therapy е нов тип метод за релаксация чрез рисуване върху тяло. Допирът върху тялото от самите четки е много приятен като усещане. Това каза художникът Мишел Вълчева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Тя е професионален художник, представя България на международни изложби и печели много награди. Смята, че нейната мисия е да радва хората с това, което умее да прави – да рисува. "Обичам това, което правя. Вярвам, че Господ ми го е дал като дарба, но това не означава, че зад всяка дарба не стои адски много труд и адски много безсънни нощи“, допълни Мишел Вълчева.  

Създава метода Sensual body art therapy през 2010 г., докато следва магистратура "Фотография“ в Пловдивската академия. "Тогава ми хрумна това, че мога много добре да съчетая изкуството и фотографията, и реших да експериментирам. Самото усещане от четките е много по-различно, много по-нежно и ефирно, за разлика от масажа. След като взех авторските права за тази терапия, започнах много да се интересувам от силата и въздействието на цвета върху човешкия организъм. Оказа се, че тази идея е иновативна не само за България, а за цял свят“, разказа Мишел Вълчева.  

Тя смята, че човек трябва да обича тялото си такова, каквото е, с всичките му несъвършенства. "Когато ние го заобичаме такова, каквото е, то ще се успокои и всичко ще си дойде на мястото. Това те прави различен. Силата е в нашите недостатъци, защото недостатъкът може да бъде нашият ефект“, смята художникът.  

В края на декември Мишел Вълчева открива самостоятелната си изложба "Той и тя, огледално“ в RE CLUB GALLERY на ул. "Московска“ 29 в столицата. "В моите картини съм вложила идеята за взаимоотношенията между мъжа и жената, между женската и мъжката енергия, между Ин и Ян и как, когато две души се срещнат, в този процес се осъществява алхимия и трансформация. Там направих един уникален боди арт пърформънс на живо, който за пръв път се случва в България по този начин“, разказа Мишел.  

Изложбата може да бъде видяна до края на януари.