Имаме нужда от повече истинско изкуство - от Pure Art. Трябва да обръщаме повече внимание на хората, които са твърде сензитивни, за да бъдат агресивно наложени в обществото като артисти, защото с тези хора обществото просперира - писатели, артисти, художници, театрали, режисьори и музиканти. Това коментира пред "Фокус" художничката Мира Бъчварова, която ще представи днес в София новата си изложба.

По думите й тя се вдъхновява от всички миговете от живота и всичко, което среща: "Във всяки мой пърформанс казвам нещо на публиката, а с новата изложба апелирам "God save the art", което идва от "God Save the Queen". Считам, че изкуството е кралицата на обществото. С изкуството ние се представяме пред света - кои сме. При всички случаи аз мисля, че достойно съм представяла страната ни чрез изкуството си. С тази изложба хората ще видят душата ми, тъй като смятам, че съм си я разголила", изтъкна Бъчварова.

"Известна съм с модния дизайн и ексцентричните си облекла, художник по образование. Обичам да смесвам всички изкуства - театър, кино, изобразително изкуство, декори, мода. Предстоящото събитие днес от 19.00 часа в галерията на столичен хотел, няма да бъде само изложба, а едно гмуркане в изкуството. Аз не постигам, а показвам на обществото, че може да се фантазира и да се живее в друг свят. В днешно време най-големият бич е стреса, а една релаксираща картина на стената добавя един релаксиращ момент в този напрегнат свят", коментира Бъчварова.