На официална церемония в галерия "Средец“ министърът на културата Кръстю Кръстев отличи с почетни награди "Златен век“ и грамоти над 50 културни творци и дейци - за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на българската култура и по повод 1 ноември – Деня на народните будители.

"За хората на изкуството, на науката, на културата, всеки ден е Денят на будителите, защото сте посветили живота си на просветлението на хората. Отличията, които днес получавате, са нашата скромна и искрена благодарност към Вас, талантливи хора, които ни водите по пътеката на духовността. Поздравявам Ви за това, че достойно, с вяра, вдъхновение и упоритост показвате на дело какво означава да бъдеш истински човек на изкуството. За мен наистина е чест да Ви връча тези отличия и да Ви благодаря за Вашата неуморна работа за развитието и съхранението на българските култура и традиции“. С тези думи на министъра на културата Кръстю Кръстев започна официалната част на церемонията по връчването на отличията на Министерството на културата.

В самото начало гостите бяха поздравени и от Богомила Кръстева – ученичка в Националното музикално училище "Любомир Пипков“ от класа на преподавателката Благородна Танева. Богомила поздрави гостите на церемонията с Фантазия "Кармен“ (муз. Бизе-Франц Дрдла) за цигулка. Талантливата ученичка е само на 10 години и има вече цяла колекция от първи награди от редица международни конкурси.