Правителството одобри проект на Постановление на Министерския съвет за създаване на Съвет за електронно управление към МС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на електронното управление. С него се регламентира състава и организацията на дейността на Съвета за електронно управление (СЕУ) като орган на Министерския съвет за цялостна координация на изпълнението на политиката за електронното управление.

Председател на Съвета е министърът на електронното управление, а негови членове са всички министри, съгласно решението на Народното събрание от 13.12.2021 г. за определяне на структурата на Министерския съвет.

Регламентира се и Бизнес съветът, в който участват по двама представители на организации от сектора на информационните и комуникационните технологии. Към СЕУ се създава Постоянна работна група и се предвижда възможността, да бъдат създавани временни работни групи за постигане на конкретни цели и резултати.

С Постановлението се гарантира установяването и функционирането на ефективен координационен механизъм за изпълнение на политиката за е-управление, който дава възможност да бъде отчетено мнението на всички заинтересовани страни и който ще доведе до по-качествени решения в полза на цялото общество.