Министърът на културата Найден Тодоров представлява правителството на 46-ата разширена сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО, която се провежда от 20 до 26 юли в Делхи, Индия.

В състава на делегацията, водена от  Перса-Анна Накова, началник на кабинета на министъра на културата, са посланик Николай Янков (извънреден и пълномощен посланик на България в Индия, Непал и Шри Ланка); Зорница Грекова, главен секретар на Национална комисия на Република България за ЮНЕСКО, Министерство на външните работи и зам.-ръководител на българската делегация; д-р Алета Гуадели, служител в Националния институт за недвижимото културно наследство и представител на Министерство на културата (МК) в Комитета за световно наследство; Владимир Владимиров, представител на БАН в Комитета за световно наследство; Мирослав Калугеров, директор на дирекция "Национална служба за защита на природата“ в Министерство на околната среда и водите (МОСВ); Михаела Рабаджиева, служител в Национална комисия за ЮНЕСКО – България; гл. ас. д-р Калин Димитров, Национален археологически институт с музей при БАН и Център за подводна археология (ЦПА); гл. ас. д-р Найден Прахов, директор на ЦПА; г-жа Цветелина Иванова, служител в МОСВ; арх. Маргарита Трендафилова, главен експерт в МК; Николета Маринова, главен експерт в МК и арх. Милена Крачанова, външен експерт.

Комитетът се състои от представители на 21 държави с четиригодишен мандат, избрани на сесията на Асамблеята на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство. България е член на Комитета за периода 2021-2025 г. представлява Втора електорална група (Източна Европа) в Бюрото на 46-та сесия и е заместник- председател, което означава участието в допълнителни заседания.

Предстои членовете на българската делегация да изложат позиции на България по различни важни за страната досиета.