Министър Стойчо Кацаров отличи проф. Мира Кожухарова със златен медал на Министерство на здравеопазването, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По време на пресконференцията министър Стойчо Кацаров връчи златен медал на проф. Мира Кожухарова и обясни, че това е израз на благодарността на екипа на Министерството и на хората. Той посочи, че ръковдството на министерството е взело решение като благодарност за всичко, което тя направила, да я отличи с награда, която е златният медал на Министерството на здравеопазването.

"Поздравления проф. Кожухарова и благодаря за всичко, което правихте и се надявам да продължавате да правите с такъв висок професионализъм, отговорност и компетентност", каза още министър Стойчо Кацаров.

Проф. Мира Кожухарова благодари за отличието.

"За мен беше голям късмет, че можах да поработя с този колектив. Всъщност работата са си я вършили те. Аз изпълнявах ролята на мърморещия човек. Понякога ме слушаха, понякога не, но беше късмет да работя с тях. Ако мислите, че винаги сме се усмихвали, не е така. Поскарвахме се, което също не беше лошо. Благодаря много", каза тя.