Утре вероятно ще излезем от тъмночервената зона, което е много добра новина за всички нас.

Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Искаме да ви информираме за няколко неща. Едното от тях е актуалната епидемиологична обстановка в страната", каза министърът.

Той подчерта, че тя се подобрява за радост както по отношение на броя на заразените, така и по отношение на броя на хоспитализациите, на смъртността.

"Да ви запознаем с някои нови моменти, свързани с противоепидемичните мерки в страната и граничния контрол. Знаете, че от 1 декември влиза в сила нов цикъл на извънредна епидемична обстановка. Правителстовто я удължи с четири месеца. Това налага издаването на нови заповеди. Те са издадени. Има някои корекции, които сме направили в тях и искаме да ги представим на вашето внимание и да отговорим на въпроси, ако имате такива", заяви още здравният министър.

"Успяхме да пречупим тази вълна благодарение на нашите сънародници, които възприеха идеята за зеления сертификат, на нашите колеги лекари, които въпреки трудностите, бяха на местата си и се грижеха за болните, които стигаха до тях", каза д-р Кацаров.