Дискусия на тема "Устойчива синя икономика чрез развитие на пристанище за обществен транспорт Бургас“ ще се проведе утре, 11 март 2022 г., в Морския конгресен център на града. Това съобщиха от Пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията. Ще бъдат обсъдени настоящи и бъдещи перспективи на пристанището за обществен транспорт Бургас, морският туризъм, свързаност и яхтинг, нивото на търсене, спасяване и аварии в български териториални води, както и изпълнението на европейски екологични норми.

Това е тратата поредна среща с представители на морската индустрия. Форумът е продължение на предприетата политика на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев за развитие на синия сектор у нас.

В събитието ще участват министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министърът Владимир Върбанов, депутати, представители на местната власт, на морската и пристанищна общност и други.

След края на срещата е предвидена пресконференция за представителите на медиите от 15.00 часа в зала "Форос“ на Конгресния център – Бургас, Зона за обществен достъп на пристанище Бургас.

Програмата на транспортния министър в град Бургас предвижда откриване на учебна база "Южно български морски образователен център“ и демонстрационно упражнение на навигационен симулатор с ученици от Морската гимназия в града. Министър Николай Събев ще разговаря със ученици за настоящето и бъдещето на морските професии.