Едва ли има по-подходящ момент да бъдат наградени най-заслужилите български медици - онези, които с ежедневната си работа издигат авторитета на професията. Така министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева се обърна към присъстващите на официалната церемония "Лекар на годината", организирана от Българския лекарски съюз.

"Медицината е призвание, всички го знаем, а всеотдайността е тази, която помага при изпълнението на лекарския дълг. Бъдете горди със своите постижения! Ние разчитаме на вас", каза още здравният министър.

В навечерието на 19 октомври 2024 г., Денят на българския лекар, бяха връчени престижните награди от Български лекарски съюз на изявени медици от цяла България в 5 категории.

Д-р Кондева връчи наградата "За лекарска всеотдайност и етика" на името на д-р Стефан Черкезов. Отличени с нея са екипите от ЦСМПВ - Център за спешна медицинска помощ по въздуха. На сцената, за да получат отличието, излязоха д-р Георги Деянов - директор на ЦСМПВ, д-р Вера Иванова - борден реаниматор и ръководител на Регионалната база на ЦСМПВ и д-р Пресиян Василев - ръководител на смяна в Координационната централа на ЦСМПВ.

Двама лекари от УМБАЛ "Св. Иван Рилски" бяха отличени на престижните награди "Лекар на годината", съобщават от страницата на лечебното заведение.

Това са д-р София Недялкова, специализант по образна диагностика и д-р Александър Сираков, специалист по образна диагностика, и двамата от УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Те бяха удостоени с почетно отличие в категорията “Ти си нашето бъдеще“, в която се отличават младите медицински надежди.