Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще участва в закриването на кампанията "Влез в мрежата“ на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството. Заключителното събитие на инициатива ще се състои от 18.00 часа в зала 6 на НДК. Кампанията е част от Конференцията за бъдещето на Европа и цели да провокира дебат по темата за дигиталната трансформация.

На сцената ще се качат сноубордистката Александра Жекова, диригентът Максим Ешкенази, журналистът Георги Тошев, продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, шеф Иван Манчев и поетесата Мария Донева. Заедно с децата от 51 Средно училище "Елисавета Багряна“ участниците ще покажат по нестандартен начин влиянието на дигитализацията върху ежедневието. Водещи на всички събития от кампанията "Влез в мрежата“ са актьорите Катерина Евро и Александър Кадиев.

Инициативата се проведе в седем български града – Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Бургас, Сандански и София. По време на всички събития бяха събирани мненията и препоръки на хората относно бъдещето в дигиталната ера. По време на първите шест събития в страната бяха попълнени над 2 100 анкети. Те ще бъдат обобщени и изпратени до Европейската комисия, за да бъдат включени в дебата за бъдещето на Европа в частта за дигиталната трансформация по време на Френското председателство през 2022 г.