Правителството измени РМС № 629 от 2020 г. за определяне на национален координатор от българска страна на Инициативата "Три морета“. Съгласно промяната за национален координатор на инициативата е определен министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, съобщиха от Министерския съвет.

Председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев е предложен за награждаване с орден "За гражданска заслуга“

Правителството прие проект на решение за предложение до президента на Република България за издаване на Указ за награждаване на Васил Долапчиев с орден "За гражданска заслуга“ - втора степен за изключителните му заслуги за развитието и укрепването на гражданското общество при разработването и провеждането на държавната политика за правата на хората с увреждания.

Като дългогодишен председател на Управителния съвет на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев има съществен принос за развитието и дейността на сдружението и за утвърждаването му като авторитетна организация с висок международен престиж чрез активната си подкрепа за каузата за достоен живот на хората със зрителни увреждания.