В МВР се водят разследвания по повод издаване на фалшиви сертификати, имаме разследване и във връзка с престъпления в ТЕЛК. Това каза във връзка с проверка на КПКОНПИ в Министерство на здравеопазването, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Във връзка с появила се информация за проверка на КПКОНПИ в Министерство на здравеопазването, Бойко Рашков коментира: "Не мога да ви кажа нищо в тази връзка, но мога да ви кажа, че в МВР се водят разследвания по повод издаване на фалшиви сертификати. Това е вярно. Такива случа иима и работи по тях".

"Имаме разследване и във връзка с престъпления извършени в ТЕЛК", каза той.

По думите му ДПС са го попитали в пленарна зала как така ние МВР са репресирали хора, които са били трудноподвижни, болни. "Моите уважения към хората, които са болни и не могат сами да отидат до избирателните секции и да гласуват лично, както е по закон. Те, ако са действително болни трябва да си останат вкъщи и държавата да вземе отношение така, че те да си упражнят правото на избор. Никой не оспорва", каза още Бойко Рашков.

Той зави, че от МВР са му изпратили информация за случай в Разград, възмутени от инсинуации на ДПС. "Така например в Разград са образувани 21 досъдебни производства по чл.309 от Наказателния кодекс, което се отнася до изготвянето, съставянето на документи с неверяно съдържание. Документите с невярно съдържание са издадени от съответно медицински лица във връзка с участието точно на такива, които са искали да получат някакъв документ. На тях им е издаден фалшив документ, за да могат да си останат вкъщи и да минат подвижната урна и да гласуват на хартиен носител. Нещо, което ние като общество много добре знаем защо се извършва и какво се цели. Има хора, които са подписвали молбите им до общинския съвет. Моите уважения, така трябва да бъде - има неподвижни, които не могат да отидат. Там подписите не са на този човек, за който се носи разрешение да гласува с подвижна урна. Те не познават лекаря, който е издал медицинския документ, подписът те не го разпознават, че е техният. МВР си изпълнява задълженията както трябва. Това не изнася на някои политически партии в тази зала.", каза още Бойко Рашков.

Деница КИТАНОВА