Министерството на туризма представи България на международното туристическо изложение International Golf Travel Market/IGTM, което се провежда от 14 до 17 октомври 2024 г. в Лисабон.

Световното изложение IGTM e най-голямото събитие в туристическата голф индустрия, което от 1998 г. насам всеки път традиционно се състои в различна дестинация. В рамките на IGTM се организират над 14 000 срещи, които обединяват около 1 300 професионалисти в областта от повече от 65 страни, включително повече от 400 туроператора, които колективно контролират 80% от световния пазар за голф туризъм.

От създаването си, събитието се е провело в над 12 държави, включително Доминиканската република, Франция, Италия, Южна Африка, Испания, Мексико, Португалия, Турция, САЩ, Мароко и Великобритания. Тази година организаторите на IGTM за първи път решават да запазят локацията му от миналата година, като изложението отново се провежда в Лисабон.

България традиционно участва в световното изложение за голф туризъм IGTM, като през 2024 г. се наблюдава засилен интерес от страна на българския бизнес към настоящото изложение. Четири компании участват на българския информационен щанд, който е разположен на площ от 50 кв. м.: "Бългериън Голф Турс“ ООД, "Пирин Голф Клуб“ ООД, "Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт“ ЕАД и "Лайтхаус Голф енд Спа Хотел“ АД. Големият интерес е и свидетелство за връщане на интереса от страна на българския бизнес, занимаващ се с този специализиран вид туризъм, към изложението и възможностите, които то предоставя за създаване на контакти и изграждане на полезни партньорства.