Министерският съвет ще проведе заседание от 10.00 часа днес, съобщиха от правителствена информационна служба. Заседанието ще премине при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на решение за изменение на решение № 644 на Министер¬ския съвет от 2021 г. за одобряване на карта на регионалните по¬мощи на република българия за периода 2022 - 2027 г.

Внася: заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

2. Проект на решение за определяне състава на съвета за разви¬тие на гражданското общество.

Внася: заместник министър-председателят по ефективно управление

3. Проект на решение за определяне на министерство, което да но¬минира свой представител за член на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обуче¬ние за мандата 2022 - 2026 г.

Внася: министърът на образованието и науката

4. Проект на решение за определяне на реда за изпълнение на за¬дължения, произтичащи от регламент (ес) 2019/452 на Евро¬пейския парламент и на съвета от 19 март 2019 г. за създаване на рамка за скрининг на преки чуждестранни инвестиции в съюза.

Внася: министърът на иновациите и растежа

5. Проект на разпореждане за определяне на орган, който да уп¬ражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на "Фонд мениджър на финансови инструменти в Бъл¬гария“ ЕАД и за изменение устава на дружеството.

Внасят: заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

министърът на иновациите и растежа

6. Проект на решение за одобряване проект на изменение на опе¬ративна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020 г.

Внася: министърът на транспорта и съобщенията

7. Проект на постановление за определяне на условията и реда за назначаване на български и чуждестранни граждани в съвмес¬тните структури и за определяне на системата за осъществява¬не на първо ниво на контрол по програмите за териториално сътрудничество на Европейския съюз, в които Република Бъл¬гария участва, за периода 2021 - 2027 г.

Внася: заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството

8. Проект на решение за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на Община Перник, област Перник.

Внася: заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството

9. Проект на решение за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост, на Община Средец, област Бургас.

Внася: заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството

10. Проект на решение за откриване на консулство на Република България в Република Индия, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Чандигарх и с консулски окръг, обхващащ територията на индийските щати Пенджаб, Харияна и Химачал Прадеш, и съюзната територия Чан¬дигарх, и за назначаване на сандийп гоял - индийски гражда¬нин, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Ре¬публика България в Република Индия, със седалище в гр. Чан¬дигарх и с консулски окръг, обхващащ територията на ин¬дийските щати Пенджаб, Харияна и Химачал Прадеш, и съюзна¬та територия Чандигарх.

Внася: министърът на външните работи

11. Проект на решение за даване на съгласие за предприемане на необходимите действия за подписване на споразумението за ротация относно представителство в одитния комитет на Евро¬пейската инвестиционна банка.

внася: заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

12. Проект на решение за одобряване на проекта на "Писмо за офер¬та и приемане bu-b-uch радио-комуникационно оборудване (let¬ter of offer and acceptance (loa) bu-b-uch radio communications equipment).

внася: министърът на отбраната

13. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Републи¬ка България в неформалното заседание на съвета на Евро¬пейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, част "енергетика“, проведено на 21 и 22 януари 2022 г. в гр. Амиен, Френската република.

внася: министърът на енергетиката

14. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Републи¬ка България в заседанието на съвет "Общи въпроси“, проведено на 25 януари 2022 г. в Брюксел.

внася: министърът на външните работи

15. Проект на решение за одобряване Проект на закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

внася: министърът на правосъдието

16. Проект на решение за одобряване Проект на закон за допълне¬ние на закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

внася: министърът на правосъдието

17. Проект на решение за одобряване Проект на закон за изменение на закона за подпомагане на земеделските производители.

внася: министърът на земеделието

18. Проект на постановление за изменение и допълнение на Наред¬бата за условията и реда за осъществяване на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пи¬ротехническите изделия, и контрола над тях в Министерството на вътрешните работи, приета с постановление № 96 на минис¬терския съвет от 2011 г.

внася: министърът на вътрешните работи

19. Проект на постановление за изменение и допълнение на устройствения правилник на Министерството на отбраната, приет с постановление № 5 на министерския съвет от 2014 г.

внася: министърът на отбраната