Министерският съвет ще проведе заседание днес от 14 ч. при следния предварителен дневен ред:



1.Проект на постановление за изменение на постановление № 155 на министерския съвет от 2015 г. за определяне на второстепенните разпоредители по бюджета на Министерството на правосъдието.



2.Проект на решение за обявяване на обект "съоръжение за третиране и кондициониране на твърди радиоактивни отпадъци (РАО) с голям коефициент на намаляване на обема“, ведно с движимото и недвижимото имущество, включително активи в процес на изграждане по стартирани проекти за изпълнение на дейностите по извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения, за частна държавна собственост, и за безвъзмездното им предоставяне за управление на държавно предприятие "радиоактивни отпадъци“, чрез едновременно намаляване и увеличаване капитала на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД.



3.Проект на решение за отчуждаване на части от имоти - частна собственост, за държавна нужда за реализиране на обект "позиция 5 "модернизация на железопътен участък Оризово – Михайлово“ от проект "рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, фаза 2“, на територията на община Братя Даскалови, област Стара Загора.

4.Проект на решение за приемане на План за действие за 2022 г. с мерките, произтичащи от членството на република България в Европейския съюз.

5.Проект на решение за приемане на доклад относно изпълнението на плана за действие за 2021 г. с мерките, произтичащи от членството на република България в Европейския съюз, към 31 декември 2021 г.

6.Проект на решение за даване на съгласие за промяна на класа на консулството на Република Литва в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, Рачо Рибаров, със запазване на неговото седалище в София и на Консулския окръг, обхващащ територията на република България в генерално Консулство, ръководено от почетно длъжностно лице с клас почетен Генерален консул.

7.Доклад за одобряване на резултатите от участието на Републи¬ка България в заседанието на съвета на Европейския съюз по околна среда, проведено на 20 декември 2021 г. в Брюксел.

8.Проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за водите.

9.Проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за електронното управление.

10.Проект на постановление за допълнение на наредбата за опазване на околната среда в морските води, приета с постановление № 273 на Министерския съвет от 2010 г.

11.Проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, приета с постановление № 219 на Министерския съвет от 2017 г.

12.Проект на постановление за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет.