Справката на ДАНС от 26-ти октомври е пълна с непроверени и неверни твърдения за работата ми по финалното тестване преди удостоверяването на машините. Това заявява в позиция заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов след скандала с машините за гласуване и доклада на ДАНС. 

"Справката на ДАНС от 26-ти октомври е пълна с непроверени и неверни твърдения за работата ми по финалното тестване преди удостоверяването на машините.

ДАНС внушава, че съм изнесъл чувствителна информация на флашка – това е лъжа, която дори технически е невъзможна. Твърденията, че съм записал изходния код, "за да си го гледам и да си поиграя с него“ са не само неверни (лесно проверимо от видеозаписа), но и практически невъзможни – изходният код е над 500 000 реда текст, който не може да бъде заснет с камера", казва Стойнов в позицията си.

Стойнов твърди, че е работил единствено в присъствието на членовете на работната група и "нито за момент в "складове и тъмни стаички", нито в помещения, в които има машини, предназначени за гласуване на изборите". 

Той твърди, че никой от присъстващите не му е забранил да снима.