Не може да си губим времето, чакайки държавата да си свърши работата. Това каза в ефира на Радио "Фокус" председателят на Национална аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) Мартин Механджиев.

"Още докато бях ученик ме отвращаваше факта, че хората масово чакат държавата да оправи нещо и не предприемат действия по въпроса. В конкретния случай с любовта ни към баскетбола още на 19 години се сблъсках с действителността на този спорт у нас. Знаех какво не е както трябва и имах амбицията да случа нещата така, както смятам, че е редно. Счетохме, че няма смисъл да чакаме Българската федерация по баскетбол, държавата или която и да е друга институция да направи нещо", разказа Механджиев за създаването на НАЛБ. 

Той каза още, че много негови приятели се отказват от професионалния баскетбол, заради лошата организация и липсата на реализация.

"Именно затова исках да направим така, че баскетбола да им остане поне хоби и да не се губи любовта към играта, която са имали в продължение на много години. Идеята беше да създадем оазис на играта у нас", добави председателят на НАЛБ.

На 15-ти септември ще се проведе мачът за Суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол. Той ще противопостави отборите на "Титан Пропъртис"  и "Роботите" и започва в 20:30 часа в двора на Военна Академия "Георги Стойков Раковски" в София.

Съревнованието ще даде начало на 14-тия пореден сезон на мачовете в организацията.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

Биляна Бозинарева