Въпреки, че към всеки бюджет имам забележки, те се поставят в самата процедура и част от въпросите се решават. Но демагогията на ГЕРБ е изумителна - казват, че много ги притеснява дефицита и дълга. Вчера, когато гледахме данъчните закони, те предлагат към 1 млрд. лева допълнителни разходи под различна форма - това коментира Мартин Димитров, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Не може едновременно да се предлагат огромни допълнителни разходи и да се ходи по медиите и да казват - ние много се притесняваме какъв е дефицитът и дългът в България. Не е ясно дали дефицитът ще бъде достигнат", поясни Димитров.

По думите му пред обществената телевизия, България беше в тежко положение по време на служебния кабинет.

"Ние успяхме да стабилизираме публичните финанси. Очаквам данните за ноември за бюджетния дефицит и те да бъдат много добри, от страна на финансовото министерство, вероятно още днес или утре. Мерките са взети и публичните финанси са под контрол", допълни той.

Мартин Димитров каза още, че ако това правителство продължи да работи и мерките, които са взети за изсветляване на икономиката, за икономически растеж, за развитие, за капиталови разходи се случат, то тогава няма притеснения. Той изрази само притеснение, ако има служебен кабинет и какво ще последва от това.

По думите му, има спад и влошаване на нивото на разговорите в парламента и това е защото хората разбраха, че Костадинов съучаства, с негласуването вчера на неговата парламентарна група, в избирането на подуправител на НЗОК, предложен от ГЕРБ. Това е схема, предварително уговорена и това прави лошо впечатление на българските граждани, каза още Мартин Димитров и добави:

"Смятаме, че всички кандидати трябва да минат една оценка за тяхното качество. И нашата оценка за този конкретен кандидат на ГЕРБ не е благоприятна. Стараем се да избираме хора, които да си вършат работата както трябва. За тази кандидатура има много възражения, които бяха представени от здравната сфера."