Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел обсъди задълбочаването на сътрудничеството на България с Детския фонд на ООН с Кристина де Бройн. Това тя съобщи с пост във Facebook профила си. 

 

Тя споделя, че насърчаването и защитата на правата на децата е основен приоритет за страната ни. На срещата са били обсъдени и други теми като: психичното здраве на младите хора, образованието и грижите за децата в ранната детска възраст и други. 

Целият пост:

 

Задълбочаване на сътрудничеството на България с Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) бе водеща тема на разговора ми с представителя на организацията в София, Кристина де Бройн.

Насърчаването и защитата на правата на децата е основен приоритет за България като член на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ за 2023-2025 г. и съпредседател на Групата на приятелите за децата и целите за устойчивото развитие на ООН.

Акценти в днешния разговор бяха също:

Психичното здраве на младите хора.

Образованието и грижите в ранна детска възраст.

Цифровите умения и кординацията ни в рамките на глобалното партньорство за младежта Generation Unlimited, на чийто управителен съвет съм член.

Очаквам успешно сътрудничество по тези важни теми и в рамките на подготовката на България като кандидат за член в Съвета на ООН по правата на човека за 2024–2026 г.