Министерството на вътрешните работи все още няма данни за това как Брендо се е прибрал в България. Това стана ясно от отговор на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов на въпрос, поставен от Лена Бориславова за това как Евелин Банев - Брендо е влязъл в страната през 2024 година, предаде репортер на "Фокус"

"Към момента работата по установяване на всички обстоятелства продължава и категорична информация за начина на влизане на лицето в Република България на този етап не може да бъде предоставена", информира вътрешният министър.

Органите на реда разследват групата за незаконни полети, за която се предполага, че може би е подпомогнала Евелин Банев, за да може той да влезе на територията на страната, въпреки заповедите за негов арест. 

"За съжаление, в цял свят, дори в момента, може да има хиляди престъпници, които се издирват по някакъв начин. Всичко това, което в момента се случва, а именно работата по досъдебното производство, което е свързано с групата, по която работим и за която предполагаме, че двама от нея са част от хората, които са съдействали, ще изследват всички факти и обстоятелства кога има издадени документи Евелин Банев от къде - били то и фалшиви, както и издадени тук, в България", обясни Стоянов.