Малко са очарователните неща в политиката. Сякаш хората, които гласуваха "за" кабинета, не искаха много той да мине, а тези, които гласуваха "против', тайно се надяваха, че може би ще мине. Това е от някакъв вътрешнополитически егоизъм. Ние имаме още едни 3-4 месеца да сглобим мнозинство, иначе ще управлява друго мнозинство и то ще бъде проруско. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов–син.

Според него е важно какви са пътищата оттук нататък.

"Ако някой от извън групата ГЕРБ-СДС смята, че ще направи по-добри резултати на следващите избори, не виждам на какво основание. Много беше честен Борисов в това отношение, защото друго освен да се извини, какво да направи", допълни Дилов-син за Bulgaria ON AIR.

По негови думи подигравките към Бойко Борисов, че не може да състави правителство, са нелепи.

"Подиграват се на Борисов, че не бил направил правителство. Подигравате се на един човек, който е най-дълго управлявалият демократично избиран премиер в историята на България изобщо. Снощи българският парламент подаде ръка на съвсем друга тенденция и тя победи. Честно е да се отиде на избори и отново да се питат хората", коментира гостът.

Според Дилов-син политическият елит, който излъчи българският народ последните 3-4 години, не е достатъчно добър.

"Не е качествен, не е умен. Тези решения, които се взимат в момента, не са умни. Начинът, по който си говорим, не е никак умен и не генерира нищо добро. В крайна сметка на следващите избори българите просто ще усетят, че трябва да потърсят един по-прагматичен и по-спокоен подход.  Аз не виждам никакъв вариант. За мен, ако третият мандат бъде реализиран, то изпитанието, което ще бъде наложено пред България, ще е прекалено голямо", допълни депутатът.