Автомобил на прокуратурата пресрещнал Лена Бориславова, докато разхождала детето си с количката, за да ѝ връчи покана да се яви на разпит. Случката се разиграла тази седмица, а за нея съобщи самата тя в социалните мрежи. 

"Докато се разхождах с Деа в количката този вторник кола на прокуратурата специално ме пресрещна да ми връчи покана за разпит", написа Бориславова.

И допълни: "Не, че е тайна за някого къде работя и не можеше да се изчака да отида в Народното събрание".

Тя разказа още, че се явила на разпита, а от разследващия орган и заявили, че ще последват още: "В указания ден отидох на разпит в прокуратурата. Заканиха се да ме викат на още такива".

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че очаква още подобни ситуации, но бе категорична, че не се притеснява от това: "А аз продължавам да се разхождам, главно по детските площадки, и да си чакам следващите призовки. В тях няма нищо страшно".

Бориславова обърна внимание и на случая от тази седмица, в който са намесени името на Румен Гайтански във връзка с предполагаемото източване на близо 150 млн. лева от Българската банка за развитие, и попита дали се водят действия за установяване на това имало ли нарушения. 

"А Румен Гайтански-Вълка? Дали е призован за разпит? Или Стоян Мавродиев? За тях знае ли се къде са? Издирват ли се?

За едни липсващи 150 млн лв от ББР става въпрос …

П.С. Техните разследвания бяха прекратени миналата година, но в началото на 2024 около разцеплението в ДПС - подновени. Обаче дали наистина ще се стигне до действия по същество или Сарафов пак ще имитира дейност, докато установи кой е силният на деня? Най-вероятно второто", написа още тя в своя пост.