"Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени", заяви пред журналисти в парламента Лена Бориславова от ПП-ДБ по отношение на думите на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски в телевизионно интервю, предаде репортер на "Фокус".

По думите ѝ колегите от РСМ по вътрешнополитически причини отклоняват народа си от европейския му път.

Лена Бориславова и Надежда Йорданова коментираха и искането за освобождаване на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия.

"Ние настояваме той да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива. Очакваме в зала да има грозни сцени в опит да се защити оставането на Антон Славчев като председател на комисията и да се хвърли сянка върху лицата, които са подписали искането за освобождаването му", допълни Бориславова. 

Според Надежда Йорданова няма проблем, да бъде избран друг човек за временно изпълняващ функциите на председател.