Когато започвах дейността си като инфлуенсър, влогърите у нас се брояха на пръстите на ръката ми. Вече съдържанието е страшно много и хората се опитват да привлекат внимание с все по-щури неща. В българското контент пространство изскачат свежи млади хора, но те се губят в морето от странни индивиди. Това каза инфлуенсърът Крис Захариев в "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“.

Медийни образи като Мис Силикон го отблъскват, призна той. “Техният начин на живот има срок на годност. Колкото повече младите пътуват и опознават други култури, в които е модерно да бъдеш такъв, какъвто си, все по-малко следени ще бъдат подобни профили. Уморително е да живееш типа живот, който живеят хора като Мис Силикон. Постоянно трябва да си с маска, да се държиш по определен начин. Не знам колко тежки силиконът, но вероятно не е най-приятното нещо. Операциите вече са толкова евтини – много по-трудно е да работиш върху характера си, да четеш, да се развиваш", каза още Захариев.

“Днес не е трудно да бъдеш инфлуенсър. Добре е да се замислим защо искаме да бъдем такива. Всеки по някакъв начин има влияние върху кръга около себе си и трябва да живеем с отговорността, която произтича от това. Да бъдеш добрия пример, истински себе си е ключово. Да споделяш победите си и да споделиш обаче трудностите си, за да окуражиш аукиторията", даде подробности Захариев.

С действията си Мис Силикон застрашава живота на другите участници в движението. За да осъзнае тя това, което е направила, трябва общественото мнение да изиграе своята роля, смята той. “Ще бъде жалко, ако брандове продължат да правят партньорства с нея. Какво щеше да стане, ако беше убила човек? Трябва ли да стигаме дотам?", попита той.

“Когато намериш идентичността си, заставаш зад нея и понякога това коства партньорства като инфлуенсър – не искам да работя по проекти, в които не вярвам и това понякога е предизвикателство. Трудно е, защото парите са пред теб, но ако не подкрепяш рекламната кампания като личност, не участваш в нея", изрази отношение Крис Захариев.

“Моят канал в ютюб започнах в гимназията и знаех, че не искам да правя неща, само защото са популярни. Тогава предизвикателствата бяха много популярни и много инфлуенсъри бяха на гребена на вълната благодарение на тях.На мен ми беше интересно да говоря по теми, за които другите не говореха, но които ме вълнуваха. Правех неща, които аз бих искал да гледам – това е основен критерий в работата ми и днес", заяви Захариев.

Той прехвърля активността си повече към Инстаграм, защото кратките формати според наблюденията му са пвилекателни за аудиторията. "YouTube е първата ми любов, но вече създавам по-късометражно съдържание основно в Инстаграм". Завършил е НАТФИЗ, основал си е продуцентска къща и продуцират филми, реклами и музикални клипове, например на “Молец".