Ако ПП-ДБ прояви политическа мъдрост и подкрепи върховенството на закона и възстановяване на демокрацията в страната може да се разреши политическата криза, което предлагаме с нашата декларация. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента по повод връчването на втория мандат, предаде репортер на "Фокус"

Припомняме, че през вчерашния ден от "Възраждане" направиха контрапредложение на декларацията на ПП-ДБ, заявявайки, че настояват за провеждането на референдуми за членството на България в НАТО, за запазването на българския лев и други. 

"Всички неща, които предлагат ПП-ДБ, сме ги защитавали през годините. Така че ще припомним - няма как да има борба с корупцията и възстановяване на върховенството на закона", каза още той. 

Според него, ако ПП-ДБ прояват политическо его, може да имат "много сериозен проблем с влизането в Народното събрание". 

"В момента имаме възможност, макар и математическа и много трудно осъществима, и по-скоро теоретична, отколкото практически изпълнима, но все пак съществуваща възможност за правителство без ГЕРБ и ДПС. Особено на фона на разпадналото се ДПС. Ето защо ПП-ДБ носят отговорността пред бъдещото. Ако откажат да подкрепят декларацията на "Възраждане", отиваме на избори", катеогирчен бе Костадинов.