Вторият мандат е нулев. Никой няма да подкрепи правителство на разпадаща се политическа сила. Независимо на кого бъде даден третият мандат, единственото правителство, което може да бъде създадено в момента е правителство на обединение срещу ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Пет политически сили в парламента - "Възраждане", ПП-ДБ, БСП, ИТН и "Величие" обясняваха как не трябва да се допуска ГЕРБ и ДПС обратно във властта. Това е достатъчно добра основа за сформиране на мнозинство, дори и временно", заяви Костадинов.

"За коалиция е трудно да говорим, почти немислимо", смята още той. 

По думите му четвъртата политическа сила е готова да разговаря с всички от гореспоменатите политически сили. За преодоляването на идеологическите противоречия Костадинов предложи провеждането на референдуми.

"Ключът е в ПП-ДБ. Най-голямата в момента и най-стабилна политическа сила е "Възраждане" всички останали са или в състояние на полуразпад, или в състояние на свободно падане или пък в интересното състояние да се притесняват да съставят собствено правителство", добави той.

Според него има реална възможност за съставяне на правителство на база обединение срещу ГЕРБ и ДПС. Костадинов каза, че към този момент разговори между политическите сили не се водят.