Вчера изкачих и първенеца на Беласица - връх Радомир. Като се качих на върха установих, че той се намира точно по средата между Париж и Москва - и двете са на почти едно и също разстояние пеша. За това се похвали лидерът на лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във Facebook профила си.

"Докато гледах на юг към Бутковското езеро, прекръстено от гърците на Керкини, си мислех за драматичната наша история, довела ни до тежки загуби на земи и хора, в резултат на които най-хубавите ни територии сега са в плен на чужда държава, а десетките стари български села в подножието на Беласица и в Струмското поле днес са до голяма степен обезбългарени", написа още той.

Костадинов е категоричен, че където е текло, пак ще тече. "Времето върви напред, а не назад, и бъдещето зависи само и единствено от нас - то ще е такова, каквото го създадем. Затова съм оптимист, защото вярвам в себе си и вярвам в моя народ! Решим ли да постигнем нещо, обединени ли сме, няма сила, която да може да ни спре", заяви още той.