Наближават изборите, времето тече, има нужда от много формалности. Временното ръководство на БСП не може да се справи с този проблем. По актуално състояние аз я представлявам все още като председател в оставка. Притеснени сме затова, че има риск БСП да не може да се регистрира за изборите. Затова предприемаме мерки, които са необходими. Това коментира пред медии бившият председател на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред партийната централа, предаде репортер на "Фокус".

"Аз няма да участвам в ръководството. Вчера дадох правомощията на Иван Ченчев и Георги Свиленски по регистрацията на партията", коментира още Нинова.

По думите й решението на БПС е да влезе в коалиционен формат. "Ще спазим всички решения на нашите органи и изискванията на закона", потвръди тя.

"Предприемам необходимото, но аз ще се отдръпна засега. Няма как БСП да се окаже с две листи. Единствата цел е БСП да се регистрира с листа и да се представим достойно на изборите", каза още Нинова.

Корнелия Нинова изрази мнение, че Сергей Станишев не е подходящ избор за еврокомисар.

"По отношение на субсидиите накрая взех решение да разбера какъв е проблемът. Не можех да позволя партията да остане в това състояние. Не издържах на всички клевети. Видели сте вече в отговора. Два месеца новото ръководство не е подало заявление да вземе субсидията", заяви тя.

Нинова не сподели дали ще се кандидатира за депутат. "Щеше ми се по-бързо да бъде свикан конгрес, който да констатира оставката ми", допълни тя.

Лора ДИМИТРОВА