Вторият контингент от Въоръжените сили на Република България за изпълнение на мисия в състава на Регионално командване "Запад" в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) започна своето участие.

Досегашният национален командир подполковник Захари Димов предаде националното знаме на новия командир подполковник Цветан Деянов от Съвместното командване на силите на церемония с посрещане на флага на НАТО и българския флаг в база "Филм Сити" в Прищина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Официален гост на събитието беше Н. Пр. Христо Гуджев – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Косово, който изрази своята благодарност и чувство на гордост от участието на българските военнослужещи в операцията KFOR и връчи грамоти за успешно изпълнени задачи.

В контингента са включени военнослужещи от 4-и артилерийски полк, 101-ви алпийски полк и 110-и логистичен полк от състава на Сухопътните войски, както и от Мобилната комуникационна и информационна система на Съвместното командване на силите. Те ще изпълняват задачи, свързани с подпомагане на сигурността в района, патрулиране и наблюдение в зоната за отговорност и др.